zaterdag 12 april 2014

Vroeg uit de veren

Legoland Malaysia ligt in vogelvlucht nauwelijks 15 km van ons appartement in Singapore. Vermits Singapore een eiland is moet je in werkelijkheid natuurlijk een kleine omweg maken via de Second Link brug. Helaas vormt de zeestraat waarover die brug je voert ook meteen de grens tussen Singapore en Maleisiƫ. En wanneer je geen auto hebt, zoals wij, is het dus even uitkijken naar wat de snelste manier van reizen is. Gewone taxi's mogen de grens niet oversteken. Er zijn wel speciale taxi's die dat wel mogen, maar die vertrekken op een vaste plek in Singapore, en ze hebben alleen toelating om naar de taxi-standplaats in Johor Bahru te rijden, dat is de stad net aan de overzijde van de grens. Ga je met de lijnbus, dan moet je aan de grens overstappen op een Maleisische bus. We hebben gehoord dat je soms erg lang moet aanschuiven om een plaatsje te bemachtigen.
De rechtstreekse touring bus die dagelijks aan de Singapore Flyer vertrekt bleek de beste oplossing, hoewel die keuze wel inhield dat we eerst een metrorit van een half uur richting centrum moesten ondernemen, om vervolgens dezelfde weg met de bus terug te rijden, en zo verder naar Maleisiƫ. Daarom moesten we vroeg uit de veren op onze vrije dag.
De Singaporese en Maleisische douane onderwierpen ons allebei aan een grondige paspoort- en bagagecontrole. Tussendoor staken we de Johor Strait over.

De bus stopte eerst even aan Hello Kitty Land, maar Kamiel en Maano bleven toch liever zitten tot Legoland.
 Eens binnen in het park werden we meteen verwelkomd door een (meer dan) levensgroot Lego-manneke.

Het centrale deel van het park is Lego Miniland, waar bekende gebouwen uit 17 Aziatische landen zijn nagebouwd in legoblokjes. Op de foto zie je de Singapore Flyer.
We hebben even overwogen om tijdens ons verblijf in Singapore een uitstap te maken naar Angkor Wat in Cambodja. Maar deze Lego-versie ziet er op foto ook al best overtuigend uit.
Je kan wel zien dat we Legoland bezocht hebben op een weekdag in het laagseizoen. Aan geen enkele attractie moest je aanschuiven.
Kamiel en Maano kregen maar niet genoeg van The Dragon, een snelle achtbaan. Ook hier kon je meteen opnieuw instappen als je zin had.
Ook de temperaturen waren er Egyptisch. Gelukkig werd het geleidelijk aan bewolkt, want  
in het recent aangelegde park is nog weinig beschutting tegen de zon.
Lego City, waar je met bootjes kan varen en met levensgrote Lego-auto's kunt rijden.


Oei, ik zie precies iets dat daar niet thuishoort.
Dino Island, een wildwaterbaan waar je van kop tot teen doorweekt uitkomt.


Op het einde van de dag betrok de lucht en hoorden we in de verte gerommel van de donder. Meteen werden vrijwel alle attracties gesloten. Dat liet ons nog net de tijd om een lekker hapje te eten, en daarna terug in de bus te stappen.
Dankzij onze Singaporese verblijfspapieren verliep de grenscontrole vlot, en na een voorspoedige rit kwamen we terug aan aan de Singapore Flyer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten