zondag 13 april 2014

Dieren in het donker

De Night Safari is een dierentuin die alleen 's avonds geopend is, van 19u30 tot middernacht. Heel wat dieren zijn immers vooral 's nachts actief, en in een gewone dierentuin tref je die daarom meestal slapend aan. In de Night Safari kan je nachtdieren bekijken op het moment dat ze wakker zijn. De dierentuin heeft een oppervlakte van 40 hectare en bevindt zich in het groene hart van de stadstaat aan de rand van het Upper Seletar Reservoir.
Aan de ingang bevindt zich een plein met restaurantjes en winkeltjes, allemaal in junglestijl.
Er zijn twee manieren om het park te verkennen. Via het safaritreintje, en te voet. Wij namen eerst het safaritreintje tot halverwege, en stapten daar uit om één van de trails te volgen.
De dierentuin ligt in een tropisch woud, en de verlichting imiteert niet meer dan het maanlicht. Op de trails doorheen de wilde begroeiing is het dan ook behoorlijk donker. En flash-fotografie is uiteraard strikt verboden! We hebben heel veel dieren zien rondscharrelen, en alleen al rond wandelen en je weg zoeken op de donkere kronkelpaadjes doorheen een nachtelijk woud was erg indrukwekkend. En als de leeuwen dan nog beginnen brullen, wordt het helemaal bijzonder.
Midden in het park ligt het Zebra Café, met aangepast meubilair.
En je mag er echt op zitten!
 Aan het Zebra Café stapten we terug op het safaritreintje voor het vervolg van de rit.

Eens terug aan het beginstation, zijn we iets gaan drinken in het Ulu Ulu Safari Restaurant, om daarna terug de duisternis in te duiken.
Je kan wel raden welke dieren we te zien kregen tijdens de Leopard Trail.

De Night Safari is een unieke dierentuin, en een absolute aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten