donderdag 3 april 2014

Leuke plekjes

Vandaag is het precies twee maanden geleden dat we zijn aangekomen in Singapore. En we ontdekken nog steeds nieuwe en verrassende plekken.
Zoals je weet gaan we 's avonds meestal in de buurt van ons appartement eten. Dat is meteen een leuke wandeling tussen de publieke woonblokken waar de meeste Singaporezen in wonen.
Het is opvallend dat er nooit bewoning is op het gelijkvloers. Op sommige plaatsen zijn er winkels, hawker centers of andere voorzieningen gevestigd, maar in de meeste gevallen zijn het gewoon open, publieke ruimten, die voor van alles en nog wat gebruikt worden. Zo vinden er familiefeesten plaats, maar dan wordt de kale ruimte aangekleed met gordijnen en ornamenten, en omgetoverd tot een echte feestzaal.
Ondertussen zijn we in ook in Orchard Road geraakt, het winkelwalhalla van Singapore, met megawinkels van alle bekende merken, enorme department stores en gigantische shopping malls.

En zoals je ziet is er in Singapore niet enkel hoogbouw te vinden.
Heel wat voetwegen zijn overdekt. Niet enkel handig tegen de brandende zon, maar ook tegen de soms hevige regenbuien.




Ook paraplu's worden hier zowel tegen de regen als tegen de zon gebruikt.
Omdat muggen Dengue-koorts kunnen overbrengen worden ze massaal bestreden. Hier zien we een verdelger in actie in het park langs Jurong Lake.
Let op de windmolen: we zijn in Holland Village, de zelfverklaarde bohémien-wijk van (een voor de rest absoluut niet bohémien) Singapore.
Holland Village is geliefd bij expats, en voor toeristen is dit vaak de enige wijk buiten het stadscentrum die een bezoekje waard geacht wordt. Hier vind je veel gezellige restaurants en kleine winkeltjes.
Maano is zijn taco nog aan het vullen, en Kamiel neemt alvast een hap. Mexicaans eten in Singapore!

In het weekend wordt deze straat 's avonds afgesloten voor het autoverkeer, zodat er meer ruimte is om te feesten.
Maar, zoals al gezegd aan het begin van dit bericht: ons vind je 's avonds doorgaans in een hawker center, genietend van de lokale streetfood.
Bier met ijsklontjes: we hebben onze aanvankelijke weerstand maar laten varen, want het is de enige manier om te voorkomen dat je pint opwarmt voor je hem kan uitdrinken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten