dinsdag 29 april 2014

Mangrove

Opnieuw zijn we het stedelijke Singapore ontvlucht richting alweer een nieuw natuurgebied: het Sungei Buloh Wetland Reserve. In het noorden van het eiland ligt dit moerasgebied, op de grens van de Buloh Besar rivier en de Johor zeestraat, van zoet en zout water.
In dit wetland vind je de typische mangrove-begroeiing. De wandelpaden doorheen het gebied lopen over houten staketsels en aarden wallen.
In Jurong Lake, vlakbij ons appartement zitten ook veel varanen, maar in Sungei Buloh vind je echt grote exemplaren, tot 2 meter lang!
Op een plaats waar ook zoutwaterkrokodillen zitten, kan dat wel eens voor verwarring zorgen. Wij hebben helaas (of gelukkig?) geen krokodillen gezien.
Dan ziet de giant mudskipper er vriendelijker uit. Een vis met een kikkergezicht die op land kan lopen dankzij zijn op poten lijkende vinnen, en via zijn huid kan ademen.
De krabben hebben er de eigenaardige gewoonte om in de bomen te kruipen.
Het kan zeker niet zijn omdat ze het water te koud vinden, want het was er weer broeierig warm.
Aan de overzijde van de Johor Strait ligt Maleisiƫ.
De bomen lijken wel deel uit te maken van een decor voor een Alien-film.
Hoewel we vooral op onze hoede waren voor krokodillen, liep er op een onbewaakt moment weer een roedel wilde honden voorbij, net zoals we meegemaakt hadden in Bukit Brown.
Onze vrienden de java-aapjes konden natuurlijk ook weer niet ontbreken.
Maar eigenlijk is het gebied vooral gekend voor zijn watervogels. Er zijn dan ook her en der speciale vogelwaarnemingshutten gebouwd.
Herken de geoefende blik van de ware ornitholoog.
Deze hagedis bleef mooi poseren voor de foto.

Het wemelt er van de kleinere diertjes.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten