zaterdag 5 april 2014

S.E.A. Aquarium

We zijn terug naar Sentosa getrokken, dit keer om een bezoek te brengen aan het S.E.A. Aquarium, dat voor het eerst de deuren opende in het najaar van 2012.
De oversteek van Harbour Front naar Sentosa maakten we dit keer niet met de monorail, en evenmin met de kabelbaan (die je in de verte op bovenstaande foto ziet). Neen, dit keer gingen we te voet via de Sentosa Boardwalk!
Dat bleek reuze mee te vallen, want de Boardwalk is een aanschakeling van rolpaden.
Valt best mee dus, te voet de oversteek wagen.
En je hebt rustig de tijd om de schepen te bekijken die vanuit Harbour Front vertrekken.
Na aankomst moesten we niettemin toch even gaan zitten, want het was weer erg warm.
Maar we waren gekomen voor het S.E.A. Aquarium. Het hele complex bevat meer dan 100.000 zeedieren, van 800 verschillende soorten. Vaak zitten die in enorme aquaria.
Er waren zeesterren die op Patrick leken, de beste vriend van Spongebob (maar een zeespons met een vierkante broek hebben we dan weer niet gezien).

 De kwallenafdeling is ook de moeite waard!


Maar het hoogtepunt is 's werelds grootste oceanarium. Een gigantische tank zeewater, met de grootste glazen aquariumwand ter wereld. In de tank zwemmen vele soorten zeedieren, waaronder enkele exemplaren van de reuzemantarog.
Het complex bevat ook een uitgebreide tentoonstelling over Zheng He, die vergezeld door een ongeëvenaarde vloot tussen 1405 en 1433 onder meer Azië en Afrika bezocht. Op de foto zie je een doorsnede op ware grootte van een van zijn schepen, met de rijke lading die hij mee terugbracht naar China.

En na een stevige maaltijd in het Hard Rock Café, keerden we helemaal verzadigd terug huiswaarts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten