zondag 16 maart 2014

Op stap met de kabelbaan

Een praktisch voordeel van onze verblijfsvergunning is dat we ook in aanmerking komen voor kortingen die normaalgezien voor de Singaporezen voorbehouden zijn. Zo kregen we al eerder vermindering op de toegangstickets voor de zoo, en enkele dagen geleden lazen we een advertentie in de krant dat we als klant van onze Singaporese bank recht hebben op 40% korting voor de Singapore Cable Car. Een mooie aanleiding om de high-tech kabelbaan eens uit te proberen!
De kabelbaan heeft drie stations. Wij stapten op in Harbour Front, in het midden van de kabelbaan. Het station ligt op de 15de verdieping van een kantoorgebouw, waar de kabelbaan dwars doorheen gaat.
Bij ons vertrek was de lucht betrokken. Het regende zelfs lichtjes toen we in de cabine zaten.

Eerste halte: Mount Faber, de top van een beboste heuvel dicht bij de kust.Hier staan enkele afgedankte cabinemodellen opgesteld. In de oude cabines stonden de bankjes met de rug tegen elkaar.
Achteraf lazen we dat het kabelbaanstation op Mount Faber de "mooiste toiletten ter wereld"-prijs gewonnen heeft, maar helaas hebben we die wc's niet bezocht.

En dan ging het terug, richting Sentosa, het preteiland voor de kunst van Singapore, waar we al in een eerder blogbericht over rapporteerden.
Hier bevindt zich ook een klein kabelbaanmuseum, waar naast een cabine uit legoblokjes ook deze Angry Birds versie te vinden is.
Eens op Sentosa was de zon er terug.
Helemaal naar het strand wandelen? Te voet? Vergeet het maar, wij nemen liever "The Luge".
"The Luge" is een razendsnelle kruising tussen een go-cart en een bobslee.
Eens aan het strand was de zon er helemaal terug. En dit bord herinnerde ons er aan dat Sint-Patrickday er aan komt.
"Even nadenken, wat zou ik drinken?"


 Niet slecht, die strandbars op Siloso beach.
En na een laatste ritje met kabelbaan namen we in Harbour Front de metro terug naar huis.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten