maandag 3 maart 2014

Dry spell

Singapore is in de greep van een uitzonderlijke droogte. Sinds 13 januari heeft het hier nauwelijks geregend. Wij wonen hier ondertussen een maand, en we hebben nog maar één keer een bui meegemaakt. Het gras is al weken verdord en bomen beginnen hun bladeren te verliezen.Het is de langste droogteperiode die het land ooit heeft meegemaakt.
Afgelopen zaterdag waren we in de Botanical Garden om er iets te gaan eten. Het eerste stuk van de tuin, vlakbij het metrostation, leek wel een woestenij (verderop werd het wel beter: de tuin is recent uitgebreid tot aan het metrostation, en dat deel is nog volop in ontwikkeling) en de vijver lag er half uitgedroogd bij.
Maar hij zat wel vol roodwangschildpadden en 'pig-nosed turtles'!
Sandrine etaleerde haar kennis over schildpadden voor een aandachtig publiek.
We hadden er afgesproken met Doris en Gert, een Belgisch koppel dat ondertussen al een jaar in Singapore woont en werkt. Doris heeft een leuke blog over Singapore, waar we tijdens de voorbereiding van onze reis regelmatig de sfeer zijn gaan opsnuiven.
Gelukkig was er nog meer dan voldoende water in het Jurong East Sports and Recreation Center. Dat zwemcomplex hebben we zondag ontdekt, op 15 minuten stappen van waar we wonen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten