donderdag 13 maart 2014

In het nieuws

Elke morgen ligt er een gratis krantje aan onze deur, waardoor we makkelijk kunnen volgen wat er reilt en zeilt in Singapore.

En waar schrijven ze zoal over?
- Singapore werd enkele maanden geleden opgeschrikt door rellen in Little India. Het was de eerste keer sinds decennia dat er nog eens een opstootje was in Singapore. De processen zijn nu volop bezig, en leiden tot stevige straffen. Ook wordt er politiek gedebatteerd over de nood aan extra wetgeving om dit in de toekomst te voorkomen.
- Singapore is zeer dichtbevolkt. Er wonen 5,5 miljoen mensen, dat is een beetje vergelijkbaar met Vlaanderen. Maar dan wel op een eiland dat twintig keer kleiner is. Omwille van de bevolkingsgroei is er nood aan bijkomende ruimte voor bewoning en voorzieningen, en dit ondanks het feit dat 90% van de bevolking in hoogbouw appartementen woont. Er is nu net beslist dat enkele golfterreinen zullen moeten sluiten, of grond moeten afstaan.
- Er is al weken een diplomatieke rel met Indonesiƫ, dat twee nieuwe oorlogschepen wil vernoemen naar twee van hun oorlogshelden, die door Singapore dan weer als terroristen worden beschouwd.
- Verder staan discussies over betaalbaarheid van de zorg ook hoog op de agenda. De 65 plussers worden hier trouwens 'pioneers' genoemd, omdat het de generatie is die de onafhankelijkheidsverklaring van Singapore heeft meegemaakt.

In 2015 bestaat Singapore 50 jaar. Dan zullen we nog eens moeten terugkomen om het mee te vieren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten