woensdag 11 juni 2014

Weekendje Bangkok

Een familiebezoek is de ideale reden om een weekendje naar Bangkok te trekken. Maarten is een neef van Ezra, en woont met zijn gezin in Bangkok.
Maarten en Amy verwelkomen ons hartelijk in hun mooie appartement op de 8ste verdieping, met een geweldig uitzicht op Bangkok. Beneden ons ligt The Royal Dragon, 's werelds grootste restaurant (volgens het Guinness Book of Records 1992) met een capaciteit van 5000 zitplaatsen. Gezien de grootte van het restaurant rijden de obers op rolschaatsen.
We krijgen van Maarten en Amy twee mooie slaapkamers ter beschikking. Hun zoontje Taiyo is net als onze jongens geboeid door Minecraft.

Amy en Sandrine in het tropische restaurant waar we onze eerste avond in Bangkok samen doorbrengen.
Zaterdag brengt Maarten ons naar het station van de Skytrain, en vertrekken we richting Siam Square, het centrum van het hippe Bangkok, met vooral veel shopping malls. En, zoals overal in Bangkok, veel verkeer.

We bezoeken the Jim Thompson House, een oase van rust in de drukke stad.
We nemen de Skytrain terug, en vervolgens de taxi. Discussies met taxichauffeurs over het al dan niet aanzetten van de meter, en over wie de péage op de snelweg betaalt, dat zijn we in Singapore niet gewoon.
De dag nadien neemt Maarten ons mee op een rondrit door de stad. Hier rijden we door Chinatown.
We parkeren de auto en nemen de Tuk-tuk om naar de pier te rijden voor een boottochtje.
Maarten onderhandelt voor ons een goede prijs voor een longboat, en neemt dan afscheid. Wij stappen aan boord.
De boot verlaat al gauw de Chao Phraya rivier om de khlong in te duiken, dat zijn de vele kanaaltjes die rond de rivier gelegen zijn.
We komen voorbij een tempel. De omgeving van de tempel is heilig, er mogen geen dieren gedood worden. Bovendien kan je als offer brood kopen om aan de dieren te voeren. De duiven zijn niet voor niets massaal aanwezig.
De bestuurder van onze boot koopt een brood van de monnik en Kamiel en Maano mogen het voeren aan de vissen, tot groot jolijt van de toeristen in de andere boot.
Een zeldzame foto waar we alle vier op staan. Zwetend in onze reddingsvesten.
 Terug aan land wandelen we tussen de vele kraampjes.
Overal in Bangkok vind je kraampjes met streetfood.
En natuurlijk ook verse durians, the king of fruits. In Zuid-Oost-Azië gewaardeerd als een lekkernij, maar door westerlingen ook wel stinkfruit genoemd, omwille van de penetrante geur. Om die reden is het in Singapore trouwens verboden durians mee te nemen in de metro. Ezra at al eerder durian-ijs, en beweert nog steeds dat het lekker is.
In Bangkok vind je veel mooie tempels. Wij bezoeken het enorme Wat Pho tempelcomplex.
In een van de gebouwen vinden we het beeld van de liggende Boeddha, 15 meter hoog en 43 meter lang.
Bij elk inkomticket zit een bon voor flesje water. Dat is welkom, want de hitte in het complex is verschroeiend.
We zoeken wat verkoeling aan het water, met een lekker Thaïs biertje en zicht op Wat Arun, de iconische tempel van Bangkok.
 's Avonds neemt Maarten ons mee naar een klein restaurantje in de buurt.
En de dag nadien nemen we een taxi naar de luchthaven, en vliegen we terug naar ons vertrouwde Singapore. Nog eens bedankt aan Amy en Maarten voor de gastvrije ontvangst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten