zaterdag 14 juni 2014

Sneeuwpret

Ook dit is Singapore...
In Snow City is het gebruik van een winterjas en sneeuwlaarzen inbegrepen in je ticket. Handschoenen en een waterdichte lange broek kan je huren. En dan ben je klaar om de bijtende kou te trotseren. Van meer dan 30° naar -10°, dat voel je wel!
Naast een kamer met dino-ijssculpturen en een glijbaan van ijs, kan je in de grote loods in de sneeuw spelen of in een iglo kruipen. Maar de topattractie is een drie verdieping hoge, 60 meter lange sneeuwhelling, waarlangs je aan hoge snelheid naar beneden kan glijden op een rubberband. De foto is net na de afdaling genomen, waarbij Maano net een wolk sneeuw in zijn gezicht gekregen had.
Elke attractie in Singapore pakt uit met een of andere superlatief om aan te tonen hoe uniek ze is. Snow City noemt zichzelf fier the home of Singapore's tallest snowman. Dat lijkt niet zo bijzonder voor de enige plek waar sneeuw te vinden is.
En toch, enkele dagen geleden zagen we een dunne, 13 meter hoge sneeuwman aan de Vivocity shopping mall. Maar die was natuurlijk niet echt van sneeuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten