woensdag 21 mei 2014

Pretparkpret

Universal Studios Singapore is een themapark op preteiland Sentosa, met als slagzin Ride the movies! Het park is opgedeeld in zeven zones: Hollywood, New York, Sci-Fi City, Ancient Egypt, Lost World, Far Far Away, en Madagascar.
In Hollywood eten we een hapje in deze fifties diner. Ons tafeltje staat langs de juke box.
In New York zien we Oscar the Grouch uit Sesamstraat.
Kamiel en Maano aan een ingang van de New York City Subway.
We eten ijs van de toekomst, bestaande uit kleine, bevroren bolletjes, in Sci-Fi City. De dubbele achtbaan is de Battlestar Galactica, die al sinds de opening van het park met problemen kampt. Op 4 april is de achtbaan nog maar eens gesloten, en dit keer zou het voor goed zijn.
Unaniem roepen we Transformers - The Ride uit tot de beste attractie van het pretpark. Achteraf lezen we op het internet dat volgens heel wat pretpark-watchers dit gewoon de beste pretparkattractie ter wereld is! De foto zegt weinig, maar het gaat om een zogenaamde 3D dark ride, waarbij je in een voertuig zit dat gemonteerd is op een platform dat een 610 meter lang spoor volgt. Gedurende de rit worden 3D beelden geprojecteerd op enorme schermen, waardoor het lijkt alsof je auto razendsnel rijdt, botst, valt, beschoten wordt enz. Deze beschrijving klinkt misschien niet overtuigend, maar geloof ons, het is ronduit indrukwekkend!
En wat helemaal mooi is: dit is een attractie waar je vaak zeer lang voor in de rij moet staan. Maar wij zijn er op een weekdag, buiten de schoolvakanties, en kunnen snel weer instappen voor een tweede rit!
De Ancient Egypt zone is gebaseerd op The Mummy filmtrilogie. We gaan er in de Revenge of the Mummy attractie, een indoor achtbaan in de duisternis, met spookhuisachtige effecten. Het karretje rijdt razendsnel, stopt, vertrekt terug achteruit, draait om zijn as, valt plots naar beneden... . Ezra is overtuigd, Kamiel en Maano vinden het een beetje te creepy.
Het oude Egypte is met veel oog voor detail, maar tegelijk weinig realistisch weergegeven.
Dan maar naar de Lost World. Zeg nu zelf, alleen al in het echt door de poort van Jurassic Park mogen lopen is al geweldig, toch?
Wij lusten dino-eieren het liefst zacht gekookt.
Kamiel en Maano poseren onverschrokken bij een T-rex.
Far Far Away, dat is de sprookjeswereld van Shrek.
Shrek is nog steeds gesteld op zijn privacy.
Maano controleert even of Shrek's toilet bezet is.
In Madagascar komen we de pinguïns tegen.
In de buik van dit nagebouwde vrachtschip bevindt zich The Crate Adventure.
De lengte van de met hekjes afgebakende rijen om aan te schuiven is in Universal Studios Singapore doorgaans dubbel zo lang als in de Belgische pretparken. Op piekmomenten moet het hier een hel zijn. Maar zoals je ziet hebben we ook The Crate Adventure zonder probleem tweemaal na elkaar kunnen doen.
En na een lange maar superleuke dag keren we tevreden terug naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten